Den stora guiden för att söka och få ett lån

Att ansöka om ett lån kan vara både svårt att kännas lite jobbigt. Svårt kan det vara eftersom ekonomi kan kännas lite krångligt för många människor och dessutom kan man inte söker ett lån särskilt ofta. Det kan också kännas jobbigt eftersom avsaknaden av pengar kan kännas jobbigt av flera olika skäl. Vissa kan tycka att det är lite pinsamt att sakna pengar och många tycker nog att det är svårt att veta vad man ska ha för typ av lån och vilka villkor som är bra. Vi på Finansify vet om att det kan kännas svårt och jobbigt att söka lån och det är av just den anledningen som vi har skapat Finansify – för att göra det enklare och lättare att förstå hur man går till väga för inte bara ansöka om ett lån utan också för att få bra villkor på sitt lån.

Så hur går man då tillväga när man vill söka ett lån?

  1. Börja med att se över din egen ekonomi så att du har koll på dina egna förutsättningar
  2. Ta reda på vad det du vill låna pengar till kostar och notera vilket belopp du kommer att behöva låna.
  3. Använd en sida som Finansify för att få en överblick över vilka lån som finns och välj ett som passar dig.
  4. Gör antingen din ansökan via en förmedlare, så som Lendo, Zmarta eller Sambla. Men du kan också göra en ansökan direkt till en långivare, som exempelvis Lunar, Anyfin eller KomplettBank.
  5. Lägg upp en plan för hur du kommer att betala tillbaka pengarna och räkna på hur mycket lånet kommer att kosta dig samt när du kommer att bli skuldfri
  6. Ta emot lånet och använd pengarna till det du planerat att använda pengarna till, inget annat!
  7. Betala av lånet och försök att bli skuldfri så snabbt som möjligt!
  8. Lev skuldfritt hellre en belånad. Det känns alltid bättre utan skulder.

Fortsättningen följer…